Bezglutenowe ciasteczka śniadaniowe


Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Bez śniadania nie wychodzę z domu. Preferuję także śniadania na słodko i ponieważ nie piję kawy ani herbaty (bo nie lubię :)) zjadam je popijając szklanką mleka lub soku pomarańczowego.

Ciastka i owoce to jedno z lepszych śniadaniowych rozwiązań. A te bezglutenowe ciasteczka przygotujemy w kilka minut.

Bezglutenowe ciasteczka śniadaniowe

Składniki na 5 ciasteczek:

1 dojrzały banan

1 łyżka masła orzechowego naturalnego bez soli i cukru (Primavika)

1 i 1/2 szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej (można użyć każdego innego poppingu)

Przygotowanie:

1. Banana rozgniatamy widelcem razem z masłem orzechowym. Dodajemy popping z kaszy jaglanej i dokładnie mieszamy.

2. Z masy formujemy kuleczki, które następnie lekko rozgniatamy. Pieczemy około 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdejmujemy z blaszki, gdy wystygną! Ciepłe są bardzo miękkie!


Related Posts

Zielona zupa z jarmużem

Zielona zupa z jarmużem

Jesień rozgościła się już na dobre. Mokro, szaro, coraz chłodniej. Przemarznięci chętniej sięgamy po rozgrzewające zupy. Jesienią gotuję ich najwięcej. Uwielbiam ostro-kwaśne zupy z mnóstwem warzyw. Gęste, ale nie tak jak zupy krem. Ta właśnie taka jest gęsta od mnogości zielonych warzyw, z delikatną nutą […]

Wegetariański paprykarz

Wegetariański paprykarz

Kiedy gotuję dania ze swoich pierwszych przepisów z bloga widzę jak bardzo zmienił się mój smak. Jakich przypraw unikam, a kiedyś uwielbiałam i odwrotnie. Przepis na paprykarz był jednym z pierwszych i miał już prawie 5 lat, naszła mnie ostatnio na niego ochota i po […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *