Dzień dobry! Dziś mam dla Was obiecany przepis na michę szczęścia
Mój ulubiony hummus w towarzystwie kolorowej komosy ryżowej również ulubionej
z duszonymi batatami, kapustą pekińską i selerem naciowym. Łapcie przepis:
Składniki:
1 cebula
1/2 batata
3 łodygi selera naciowego
Kilka liści kapusty pekińskiej (najlepiej górna część)
Olej kokosowy/oliwa do smażenia
1 łyżka płatków drożdżowych
Pieprz, sól
Do podania:
Garść gotowanej ciecierzycy
Feta wegańska lub zwykła
Roszponka lub sparzone liście jarmużu
Ugotowana komosa ryżowa
Hummus
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i bataty, solimy. Przesmażamy, następnie dodajemy pokrojony w paski seler naciowy i dusimy pod przykryciem aż bataty zmiękną. Dodajemy pokrojone na duże części liście kapusty pekińskiej i doprawiamy płatkami drożdżowymi, pieprzem i solą. Podajemy z hummusem, komosą, fetą, ulubioną zieleniną i garścią ciecierzycy. Smacznego!