Na obiad

Komosa z hummusem, fetą i warzywami

hummus z komosą i warzywami

Dzień dobry! Dziś mam dla Was obiecany przepis na michę szczęścia 

 Mój ulubiony hummus w towarzystwie kolorowej komosy ryżowej również ulubionej 

 z duszonymi batatami, kapustą pekińską i selerem naciowym. Łapcie przepis:

Składniki:

1 cebula

1/2 batata

3 łodygi selera naciowego

Kilka liści kapusty pekińskiej (najlepiej górna część)

Olej kokosowy/oliwa do smażenia

1 łyżka płatków drożdżowych 

Pieprz, sól 

Do podania:

Garść gotowanej ciecierzycy

Feta wegańska lub zwykła

Roszponka lub sparzone liście jarmużu 

Ugotowana komosa ryżowa 

Hummus

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i bataty, solimy. Przesmażamy, następnie dodajemy pokrojony w paski seler naciowy i dusimy pod przykryciem aż bataty zmiękną. Dodajemy pokrojone na duże części liście kapusty pekińskiej i doprawiamy płatkami drożdżowymi, pieprzem i solą. Podajemy z hummusem, komosą, fetą, ulubioną zieleniną i garścią ciecierzycy. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *