Na obiad Śniadania

Zielona fasolka szparagowa z pastą z awokado i słodką papryką

Chrupiąca zielona fasolka szparagowa na kremowej paście z awokado okraszona smażoną słodką papryką z dodatkiem czosnku to naprawdę śniadaniowy sztos👌
Łapcie przepis!

Składniki:
Ok. 300 g zielonej fasolki szparagowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka erytrolu

1 słodka czerwona papryka
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz

1 miękkie awokado
1 mały lub pół dużego ząbka czosnku
1 ogórek kiszony
Sól, pieprz
Natka pietruszki

Przygotowanie:
Fasolkę oczyszczamy z końcówek, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól i erytrol i gotujemy około 5 minut od zagotowania się wody, a następnie chłodzimy w zimnej wodzie. Słodką paprykę siekamy drobno i smażymy na oliwie dodając przeciśnięty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy drobno posiekanego ogórka, przeciśnięty czosnek i również doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu rozsmarowujemy dwie łyżki pasty, kładziemy garść fasolki i na wierzch łyżka podsmażonej papryki oraz natka pietruszki. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *