Gofry selerowo-bananowe

Słodkie posiłki łatwiej mi zaakceptować jeśli zawierają warzywa. Lubię przemycać seler czy pietruszkę w plackach, budyniach czy owsiankach. Jakiś czas temu odkryłam połączenie banana z selerem właśnie i bardzo mi zasmakowało. Tym razem dodałam banana i seler do gofrów, ale z powodzeniem z tego przepisu możecie też usmażyć placki. Są naturalnie słodkie, a do tego zaskakująco lekkie.

Składniki na 6 sztuk:

1/2 ugotowanego selera

1 banan (najlepiej niezbyt dojrzały)

3/4 szklanki mąki owsianej bg

1/3 szklanki mąki gryczanej jasnej

3/4 szklanki mleka kokosowego Real Thai

2 jajka

1 łyżeczka oliwy/oleju

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy na gładką masę. Smażymy w rozgrzanej gofrownicy.


Related Posts

Placki z pokrzywą i duszonymi warzywami

Placki z pokrzywą i duszonymi warzywami

Placki na śniadanie to klasyk. U mnie królują wytrawne z bukietem warzyw. Placki są też idealne do przemycania chwastów, których jest już pod dostatkiem. A więc worki w dłoń i lećcie na łąki po pokrzywy, a potem zróbcie sobie takie bombowe śniadanie. Mnóstwo witamin i […]

Kotlety z selera

Kotlety z selera

Dziś chciałam Wam zaprezentować kolejny sposób na oswojenie selera! Jeśli macie z nim problem to to jest właśnie przepis dla Was! Dodatek świeżej cebuli zabija jego charakterystyczny smak, a jajko nadaje większej delikatności. Do tego gotowane ziemniaki, buraczki i na pierwszy rzut oka wygląda to […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *