Bardzo lubię szakszukę ze szpinakiem, wolę ją nawet od tej tradycyjnej. Głównie dlatego, że raczej nie łączę jajek z pieczywem, a do tej z sosem pomidorowym bardzo mi ono pasuje. Ta ze szpinakiem jest bardziej sucha i zawiera porządną dawkę zieleniny, a ja kocham zielsko. To naprawdę pyszne i mega zdrowe śniadanie.
Składniki:
1 łyżka oleju kokosowego
3 garście świeżego szpinaku
1 duży ząbek czosnku
2 jajka
pieprz, sól
opcjonalnie: płatki drożdżowe, świeże zioła
Przygotowanie:
Na patelni podgrzewamy olej, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, solimy, mieszamy i wbijamy jajka. Smażymy dopóki białka się nie zetną. Doprawiamy solą i pieprzem i dodatkowo świeżymi ziołami i płatkami drożdżowymi. Smacznego!
Uwielbiamy! ❤️
Ja też <3