Krakersy „serowe”

Rzadko przygotowuję takie przekąski, ale czasem najdzie mnie ochota. Moja córka uwielbia wszelkie wypieki i zawsze jest zachwycona. Krakersy wyszły pyszne, chrupiące o serowym posmaku. Zjadłyśmy je z migdałową fetą i granatem i warzywami. Wyglądają też bardzo ładnie, dlatego to doskonała propozycja na wszelkie imprezy.

Składniki:

100 g mąki owsianej u mnie bg

50 g mąki jaglanej

2 łyżki miękkiego oleju kokosowego

4 łyżki płatków drożdżowych

1 łyżeczka słodkiej papryki

1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ręką na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy je cienko i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe krakersy. Delikatnie za pomocą noża  przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy 10-15 minut (w zależności od grubości) w 180 stopniach.

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *