Rzadko przygotowuję takie przekąski, ale czasem najdzie mnie ochota. Moja córka uwielbia wszelkie wypieki i zawsze jest zachwycona. Krakersy wyszły pyszne, chrupiące o serowym posmaku. Zjadłyśmy je z migdałową fetą i granatem i warzywami. Wyglądają też bardzo ładnie, dlatego to doskonała propozycja na wszelkie imprezy.
Składniki:
100 g mąki owsianej u mnie bg
50 g mąki jaglanej
2 łyżki miękkiego oleju kokosowego
4 łyżki płatków drożdżowych
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/3 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ręką na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy je cienko i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe krakersy. Delikatnie za pomocą noża przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy 10-15 minut (w zależności od grubości) w 180 stopniach.