Prażone skórki bobu


Jesteśmy na półmetku urlopu. Cudnie jest być w końcu tak na 100 procent razem całymi dniami. Przy małym dziecku raczej się nie poleży, ale cieszę się każdą chwilą spędzoną tutaj. Internet na szczęście traci co chwila zasięg, więc iPhone raczej leży w kącie, ale chciałam się z Wami podzielić tym przepisem póki mamy sezon na bób. Chrupiące skórki bobu? Czemu nie! Zero waste i w dodatku fajna przekąska idealna na wieczorne mecze dla fanów futbolu.

Prażone-skórki-bobu

Składniki:

skórki z 0,5 kg ugotowanego bobu

słodka papryka

olej kokosowy

sól

Przygotowanie:

Skórki nacieramy olejem kokosowym, posypujemy papryką i solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Prażymy około 25 minut w 200 stopniach pilnując by się nie spaliły.



Related Posts

Zielona zupa z jarmużem

Zielona zupa z jarmużem

Jesień rozgościła się już na dobre. Mokro, szaro, coraz chłodniej. Przemarznięci chętniej sięgamy po rozgrzewające zupy. Jesienią gotuję ich najwięcej. Uwielbiam ostro-kwaśne zupy z mnóstwem warzyw. Gęste, ale nie tak jak zupy krem. Ta właśnie taka jest gęsta od mnogości zielonych warzyw, z delikatną nutą […]

Makaron z cukinii z czosnkiem i bobem

Makaron z cukinii z czosnkiem i bobem

Warzywny makaron to mój niezawodny sposób na szybki i lekki obiad. Zazwyczaj przygotowuję go z buraka, marchewki lub właśnie z cukinii. Kilka lat temu mąż sprezentował mi maszynkę do robienia warzywnego makaronu i to naprawdę świetna rzecz. Makaron zawsze przygotowuję z moją córką, bo dla […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *