Wegański serek malinowy


Dotarliśmy nad morze! Pogoda piękna! Wybraliśmy opcję z własną kuchnią, bo żadne polskie all inclusive nie zapewniłoby mi i mojej córce diety bez nabiału, glutenu i jajek w dodatku zdrowej i różnorodnej. Zapakowałam pół auta produktów, których używam na co dzień i gotuję sama. Prosto i szybko, bo kuchnia na wakacjach rządzi się swoimi prawami. I taki mam też dzisiaj dla Was przepis. Serek malinowy dla alergików, wegan, dla każdego! Minimum składników, a maksimum zdrowia i smaku. Świetny do placków, naleśników czy solo jako sycące śniadanie dla dzieci. Bawcie się też smakami! Użyjcie śliwek, czereśni, jagód czy mango! Smacznego!

Wegański serek malinowy

Składniki:

200 g wiórków kokosowych

2 garście malin

woda

Przygotowanie:

Wiórki blendujemy ręcznym blenderem lub blenderem z ostrzem w kształcie litery „S” tak długo aż zacznie się wytrącać tłuszcz, a masa będzie tłusta i zbita. Dodajemy maliny i blendujemy. Następnie dolewamy wodę do uzyskania pożądanej konsystencji. Przy słabszym blenderze konieczne jest robienie przerw lub dodaniu wody już na samym początku.



Related Posts

Zielona zupa z jarmużem

Zielona zupa z jarmużem

Jesień rozgościła się już na dobre. Mokro, szaro, coraz chłodniej. Przemarznięci chętniej sięgamy po rozgrzewające zupy. Jesienią gotuję ich najwięcej. Uwielbiam ostro-kwaśne zupy z mnóstwem warzyw. Gęste, ale nie tak jak zupy krem. Ta właśnie taka jest gęsta od mnogości zielonych warzyw, z delikatną nutą […]

Wegetariański paprykarz

Wegetariański paprykarz

Kiedy gotuję dania ze swoich pierwszych przepisów z bloga widzę jak bardzo zmienił się mój smak. Jakich przypraw unikam, a kiedyś uwielbiałam i odwrotnie. Przepis na paprykarz był jednym z pierwszych i miał już prawie 5 lat, naszła mnie ostatnio na niego ochota i po […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *