Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Bez śniadania nie wychodzę z domu. Preferuję także śniadania na słodko i ponieważ nie piję kawy ani herbaty (bo nie lubię :)) zjadam je popijając szklanką mleka lub soku pomarańczowego.
Ciastka i owoce to jedno z lepszych śniadaniowych rozwiązań. A te bezglutenowe ciasteczka przygotujemy w kilka minut.
Składniki na 5 ciasteczek:
1 dojrzały banan
1 łyżka masła orzechowego naturalnego bez soli i cukru (Primavika)
1 i 1/2 szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej (można użyć każdego innego poppingu)
Przygotowanie:
1. Banana rozgniatamy widelcem razem z masłem orzechowym. Dodajemy popping z kaszy jaglanej i dokładnie mieszamy.
2. Z masy formujemy kuleczki, które następnie lekko rozgniatamy. Pieczemy około 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdejmujemy z blaszki, gdy wystygną! Ciepłe są bardzo miękkie!